L’Ajuntament de Rafal segueix avance amb els tràmits necessaris per a executar el Pla *Edificant en el municipi i escometre millores en el *CEIP *Trinitario Seva per valor d’1,9 milions d’euros. La Junta de Govern va aprovar fa uns dies el plec de condicions administratives per a l’adjudicació dels serveis de redacció, control, supervisió i direcció facultativa de les obres d’adequació i reforma del centre escolar. Amb aquest pas i després de la presentació de la memòria de necessitats, el consistori compleix amb els passos marcats per la *Consellería d’Educació, així com amb els terminis establits per a fer realitat aquest projecte tan necessari per al municipi. Les accions de reforma estan valorades en 1.900.000 euros i s’executaran en tres anualitats, 2018, per un import de 57.000 euros i 2019 i 2020 amb una quantitat de 907.000 euros.

A aquest pressupost se suma el referent a l’assistència tècnica que ascendeix a 109.831 euros. L’edil d’Educació, Francisco García, ha explicat que “amb aquest tràmit continuem avance amb aquest projecte i complim els terminis perquè l’execució de les obres es duga a terme dins del planificat”. En referència als següents tràmits ha indicat que “després de la licitació del projecte i adreça d’obra, el següent pas serà la licitació de les empreses que duran a terme les obres”. Respecte als períodes d’execució ha ressenyat que “en el plec es contempla la realització de les obres en períodes vacacionals per a interferir el menys possible a l’activitat escolar”.

Tal com indica la memòria tècnica, les accions que es contemplen són la millora energètica amb la substitució de fusteria i vidres; instal·lació d’aïllament exterior; millores en la calefacció perquè arribe a totes les parts del centre; millores en les condícies; substitució de sostres en les aules; reforma de la instal·lació elèctrica i la fusteria interior, així com la coberta per a l’aïllament i la ventilació. En la part exterior, està prevista la millora de l’accessibilitat del centre i l’eixamplament de les voreres del carrer per a facilitar l’accés al col·legi tant fóra com dins. La renovació del clos exterior, així com la substitució de cobertes de fibrociment en vestuaris i la zona coberta del pati. Finalment, s’eliminaran les esquerdes de les pistes esportives perquè queden totalment renovades per a l’ús dels *educandos. “Aquesta intervenció en el centre permetrà una modernització de les instal·lacions i una millora en les condicions on l’alumnat rep diàriament les seues classes”, ha valorat García.