966752267 - Plaza de España, 1, 03369 Rafal

El Ple Extraordinari de l’Ajuntament de Rafal ha aprovat aquest matí per unanimitat la sol·licitud a la Diputació Provincial d’Alacant que incloga en el Pla Provincial de Cooperació a les Obres i Serveis de Competència Municipal per a 2019, la reforma de la cèntrica Plaça d’Espanya. Un espai que concentra gran part de les activitats i esdeveniments que se celebren en el municipi. L’edil d’Hisenda, Silvia Pastor, ha indicat que “l’espai és el punt de reunió del municipi, així com el lloc que acull gran part de la nostra agenda d’activitats, és per açò que mereix ser renovat ja que fa més de vint anys que no pateix cap tipus de millora”.

En la sessió extraordinària Pastor ha adonat de la memòria tècnica valorada per a l’execució de les obres. Un document que s’enviarà a la institució provincial per a poder entrar en la convocatòria d’aquest pla d’ajudes provincial. Respecte al cost de les obres, els informes realitzats pels tècnics d’Urbanisme del municipi, indiquen que les accions ascendirien a 770.000 euros. Una quantia que com descriu l’edil “encara no està definit de forma concreta en què es va a focalitzar exactament, però el que si que tenim clar és que s’ha de canviar el paviment per un de major qualitat i augmentar la vegetació per a proporcionar més ombra a aquest espai”.

Amb l’objectiu que la plaça siga reformada a gust de tots els veïns de Rafal, el consistori té previst sotmetre el projecte a un procés de participació ciutadana. L’edil d’Hisenda ha indicat que “aquest lloc és un referent del municipi i és per açò que la seua renovació no pot ser decidida únicament per l’equip de govern. Volem que els veïns expressen els seus desitjos i que la plaça siga un projecte de tots i totes”. Des del consistori s’informarà als *rafaleños com es podrà accedir i participar en aquest procés consultiu per a maximitzar la participació i que amb les aportacions realitzades es duga a terme una renovació de la plaça a gust de tots els veïns.

Abrir chat
Información Municipal en tu móvil
Hola!!! quieres ser el primero en saber lo que pasa en tu pueblo?