966752267 - Plaza de España, 1, 03369 Rafal

Festes Patronals

Així, fent un recorregut anual, comencem amb la festa gran, les festes patronals en honor a la Verge del Rosario, que se celebren el 7 d’Octubre.

Durant una mica més de dues setmanes la festa ocupa un lloc principal en la vida dels habitants d’aquest poble: revetles, elecció de dames i reines, cercaviles musicals, desfilades amb carrosses i xarangues, desfilada de moros i cristians, jocs i activitats per a xiquets, alborada, carrera de cintes, pregó de festes.

El colofó a aquests dies de festa ho posa la celebració el 8 d’octubre de el “dia de la Morera”, divertit cercaviles amb xaranga i disfresses que té el seu origen en un barri del poble, en “Les Cases Barates”, i que sol acabar amb una “Sardinada”per a tots els veïns del municipi.

Alhora, se celebren en aquestes festes patronals diversos actes de caràcter religiós que han passat a formar part de la tradició: així “la Desperta”que té lloc en les primeres hores de l’alba, des dels dies 25 de setembre al 4 d’Octubre, cridada “El Sabater”, la Processó el dia de la Verge, l’ofrena de flors…

 

Abrir chat
Información Municipal en tu móvil
Hola!!! quieres ser el primero en saber lo que pasa en tu pueblo?