Festes Patronals

Així, fent un recorregut anual, comencem amb la festa gran, les festes patronals en honor a la Verge del Rosario, que se celebren el 7 d’Octubre.

Durant una mica més de dues setmanes la festa ocupa un lloc principal en la vida dels habitants d’aquest poble: revetles, elecció de dames i reines, cercaviles musicals, desfilades amb carrosses i xarangues, desfilada de moros i cristians, jocs i activitats per a xiquets, alborada, carrera de cintes, pregó de festes.

El colofó a aquests dies de festa ho posa la celebració el 8 d’octubre de el “dia de la Morera”, divertit cercaviles amb xaranga i disfresses que té el seu origen en un barri del poble, en “Les Cases Barates”, i que sol acabar amb una “Sardinada”per a tots els veïns del municipi.

Alhora, se celebren en aquestes festes patronals diversos actes de caràcter religiós que han passat a formar part de la tradició: així “la Desperta”que té lloc en les primeres hores de l’alba, des dels dies 25 de setembre al 4 d’Octubre, cridada “El Sabater”, la Processó el dia de la Verge, l’ofrena de flors…