L’Auditori Municipal de Rafal ja està llest per a acollir els pròxims dies 9 i 10 de novembre una nova edició del Festival Nacional de Curtmetratges i Audiovisual de Rafal ´Rafal en Curt’. Un certamen que ja acumula set edicions, dada que mostra el seu bon estat de salut i un gran poder de convocatòria a nivell nacional. La regidora de Cultural, Yolanda Leal i un membre del jurat d’aquesta edició, Iván Martínez, han sigut els encarregats de donar a conèixer aquest matí el programa i els horaris d’un festival que “augmenta les seues xifres amb el pas dels anys, ja que cada vegada es reben més treballs i la qualitat se supera edició després d’edició”.

Enguany han sigut més 340 les obres enviades de les quals s’han seleccionat setze que es projectaran en dues passades durant tot el cap de setmana. La cita audiovisual, Rafal en Curt, arrancarà el divendres a les nou de la nit amb la tradicional catifa roja per la qual passaran convidats i públic i que serà el preludi d’una breu gala d’inauguració que culminarà la primera passada dels curts finalistes. Aquests setze treballs es visionaran en cadascuna dels lliuraments, l’inici dels quals està programat per a les 21.30 del divendres i les 20.00 hores del dissabte.

´9 Passos´, ´*Ajoaceite´, ´*Boutade´, ´Invisible´, ´Marta no ve a sopar´, ´*Orion´, ´*Requiem´, ´Silenci per favor ´i ´*Zfest´ seran els curts que es projecten en la primera vetlada. El dissabte arrancarà la sessió arrancarà a les 12:30 hores amb el *vermú, així s’obrirà boca per a enfocar la vesprada i gaudir de la segona passada de curts. ´*Coplillas de Bombai´, ´Crack´, ´Julia i Manuel´, ´Macarrons amb tomaca´, ´Marta´, ´Crispetes´, ´Per a ahir´ i ´*Ryoko´ delectaran al públic en la segona sessió programada a les 20:00 hores i que donarà pas a la gala de clausura i lliurament de premis.

Yolanda Leal ha animat a tots els *rafaleños i *rafaleñas a assistir a aquesta consolidada cita audiovisual i ha convidat als veïns d’altres punts de la comarca i a la resta de la província a acostar-se al municipi per a gaudir de la qualitat de les obres finalistes. Ha incidit que “al final són xicotetes dosis de cinema amb grans missatges que estem segurs que no van a deixar indiferent a ningú i que van a deixar clar el potencial que existeix en el món del cinema”. Ha aprofitat l’ocasió per a recordar que la cita és gratuïta fins a completar l’aforament de l’Auditori Municipal de Rafal.

Premis

Quant a les categories i premis que es lliuraran a Rafal en Curt està, el Premi al Millor Curtmetratge Nacional, Premi al Millor Curtmetratge Nacional d’Animació i Premi al Millor Curtmetratge Provincial, tots ells dotats de 350 euros i trofeu. A més, els espectadors també emetran el seu veredicte que atorgarà el Premi Especial del Públic, el guanyador del qual obtindrà un trofeu.