L’Ajuntament de Rafal ja compta amb un observatori meteorològic professional a través del com podrà obtenir tot tipus de dades. La seua instal·lació ha sigut possible gràcies al conveni que han signat el Consistori rafaleño i l’impulsor del projecte MeteOrihuela, Pedro José Gómez.
La instal·lació d’aquesta estació meteorològica permetrà registrar dades precises sobre temperatura, humitat, velocitat i adreça del vent, índex de radiació ultraviolada, radiació solar i precipitació, entre altres aspectes. Totes aquestes dades es podran consultar en temps real a través de la pàgina web de l’Ajuntament de Rafal. A més, podran veure l’evolució diària, setmanal i mensual de les diferents variables meteorològiques, així com un històric de les dades acumulades. Amb aquesta instal·lació, el municipi de Rafal passa a formar part de la xarxa d’estacions meteorològiques que MeteOrihuela ha col·locat en altres municipis com Oriola, Oriola Costa (Platja Flamenca), Redovà, Callosa de Segura, Almoradí, La Campaneta, Albatera, Catral i Guardamar del Segura.
La instal·lació d’aquests aparells afavoreix l’elaboració d’estudis climatològics futurs, i la comprovació de factors com la influència de l’escalfament global en la comarca de la Vega Baixa. Aquest dispositiu també podrà donar part de fenòmens singulars, en cas que els ciutadans necessiten al·legar danys causats per algun fenomen meteorològic.
L’edil de Medi ambient, Alberto Hidalgo ha indicat que “amb la instal·lació d’aquest observatori meteorològic els rafaleños i rafaleñas ja poden accedir en temps real a tots els factors relacionats amb el temps i conèixer fins i tot prediccions a llarg termini; un pas més en benefici del municipi i els seus veïns”. En aquest sentit Hidalgo ha aprofitat l’ocasió per a agrair a MeteOrihuela que haja oferit a Rafal aquesta oportunitat i formar part d’aquesta xarxa d’estacions meteorològiques “per a conèixer d’a prop l’evolució del temps i tenir dades fiables a llarg termini sobre el municipi”, ha assegurat l’edil.