966752267 - Plaza de España, 1, 03369 Rafal ayuntamiento@rafal.es

Rafal ja disposa d’un punt de recàrrega per a vehicles elèctrics amb capacitat de dues places. Aquest servei es troba situat en la C/*Ruperto *Chapí, al costat de l’Ajuntament i en ple centre del municipi. El cost total de la instal·lació ha ascendit a 8.890 euros dels quals 5.878,40 han sigut subvencionats per l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE), una quantia assignada dins del Programa “Estalvi i eficiència energètica en el transport”. El Consistori rafaleño ha assumit la resta per a completar així el procés de posada en marxa. El servei estarà operatiu en els pròxims dies ja que els treballs d’instal·lació ja han finalitzat.

L’alcalde de Rafal, Manuel Pineda, ha indicat que “des de l’Ajuntament pretenem continuar realitzant accions per a millorar la qualitat de l’aire i intentar disminuir la contaminació en el nostre municipi, a més de dur a terme iniciatives per a afavorir la transició a una economia baixa en carboni”. Pineda ha afegit que “a més amb aquesta iniciativa afavorim l’economia dels nostres comerços ja que, durant el temps de recàrrega, el conductor podrà gaudir de la nostra hostaleria i comerços”.

El punt està adaptat a tota mena de vehicles del mercat a fi de donar servei als usuaris del propi municipi, així com als de la resta de la comarca o possibles visitants. Tal com ha indicat el primer edil “a tot el que té el nostre poble afegim un element més que va en favor del Medi Ambient i ens obri una porta perquè aquells que viatgen amb aquest tipus de vehicles facen una parada a Rafal per a fer la recàrrega i alhora gaudir del nostre municipi”.