Rafal acollirà dissabte que ve 27 d’octubre a les 19:00 hores la V Carrera Popular, un acte que tancarà el programa de Festes en honor a la Verge del Rosario. La cita esportiva ofereix les modalitats de 5k i 10k, així com quatre carreres infantils de diferents longituds segons l’edat dels participants, que tindran lloc a les 17:00 hores. Les inscripcions, que tenen un preu de 9 euros per a les modalitats d’adults i un euro per a les carreres infantils, poden realitzar-se fins al divendres 26 via online a través d’asuspuestos.com o rafalrunning.com o de forma física en el vídeo club de Rafal.
El recorregut, que s’iniciarà des del carrer Miguel Hernández, discorrerà pels carrers del municipi fins a arribar al punt de meta, instal·lat en el mateix lloc que l’eixida. Tots els corredors hauran de portar el seu dorsal, el qual podran arreplegar el divendres de 17:00 a 21:00, el dissabte de 10:00 a 14:00 hores en l’Ajuntament de Rafal o quaranta-cinc minuts abans d’iniciar la prova en el lloc de partida. Tots els menors que vulguen participar en la prova hauran de lliurar a la retirada del dorsal l’autorització de menors d’edat que poden descarregar-se via web en el moment de la inscripció.
Tots els participants rebran aigua durant tota la carrera i en meta podran gaudir de refrescs i fruita. A més, dins de l’import de la prova s’inclou una assegurança d’accidents, una consigna per a guardar objectes personals i servei de dutxes i vestuaris instal·lats en el poliesportiu municipal de Rafal. També s’inclou un reportatge fotogràfic de la prova que el club esportiu Rafal Running penjarà en el seu web posterior a la prova.
Prova del Circuit
El club esportiu Rafal *Running ha organitzat una trotada per a provar el circuit el dijous 25. Una cita que arrancarà a les 20.15 hores des de la plaça d’Espanya i en la qual tots els interessats podran conèixer el recorregut i provar el terreny abans de la prova definitiva. Des de l’organització es demana als participants que consulten en el moment de la inscripció la normativa de la prova esportiva per a complir amb els paràmetres exposats i evitar incidents o possibles desqualificacions.
El regidor d’Esports, José Yeray Paredes, ha indicat que “enguany arribem a la cinquena edició, aspecte que denota que la cita esportiva gaudeix de bona salut i cada any supera la participació de corredors de tots els punts de la comarca i la resta de la província”.