966752267 - Plaza de España, 1, 03369 Rafal ayuntamiento@rafal.es
Rafal ja ha engegat els preparatius per a iniciar l’agenda d’actes d’aquesta època nadalenca. Aquest cap de setmana obrirà les seues portes el Pessebre Municipal que com cada any decorarà Rafal a l’espera de rebre multitud de visites de veïns i visitants. La inauguració es durà a terme matí a les 12:30 hores en l’antiga Caixa Rural, en C/ Marquès de Rafal, enfront de l’Església. Però sens dubte, el plat fort de la programació tindrà lloc del 14 al 16 de desembre. El tradicional Mercat ambulant Nadalenc ambientarà els cèntrics carrers del municipi i oferirà un ampli ventall d’activitats aptes per a tots els públics.
El mercat ambulant obrirà les seues portes el divendres a les 17:00 hores. Durant tota la vesprada els visitants podran gaudir d’una programació infantil en la qual es realitzaran contacontes i danses medievals. A les 19:30 hores s’iniciarà el pregó d’inauguració. Durant la jornada del dissabte 15 i després de la seua obertura, a les 11:00 hores obrirà les seues portes el campament de cavallers en el qual es podrà gaudir de jocs tradicionals, combat de mercenaris, torneig de cavallers, escola de xicotets aspirants i pitonisa. Continuaran també les sessions de *cuentacuentos i danses medievals. A les 18:00 hores tindrà lloc una desfilada que es durà a terme en col·laboració amb els comerços locals. La jornada es tancarà amb una sessió d’animació musical a les 20:00 hores. A més de les activitats que es duran a terme en les hores puntuals també haurà posats d’artesania. El diumenge el mercat ambulant estarà obert en horari de 10:00 a 15:00 hores.
El dissabte 15 també tindrà lloc a les 20:00 hores el pregó de Nadal amb el tradicional concert nadalenc a càrrec de la Banda i la Coral Art Musical de Rafal. L’acte es durà a terme en l’auditori municipal.
A partir del dimecres 19 i fins al diumenge 23 de desembre, els centres educatius del municipi duran a terme els seus tradicionals festivals nadalencs en l’auditori Art Musical de Rafal. D’aquesta forma els *educandos posaran punt i final al primer trimestre de l’any escolar i obriran el període de vacances de Nadal en el qual podran gaudir d’un temps de descans en família.
Els dies 27 i 28 s’instal·larà en els baixos de l’Ajuntament la Bústia Real en el qual tots els veïns del municipi podran dipositar les seues cartes amb els desitjos per als Reis Mags. Els Majestats d’Orient arribaran a Rafal el dia 5 de gener i protagonitzaran una gran cavalcada a les 19.00 hores, que eixirà des del Calvari i finalitzarà amb el lliurament de regals en l’auditori municipal.
La música també tindrà cabuda en la programació nadalenca. El divendres 28 de desembre a les 20:00 hores l’Orquestra Ciutat d’Oriola protagonitzarà un gran concert. D’altra banda, el diumenge 30 a les 18:30 hores serà el torn del concert “Encontronaso”. Els dos actes se celebraran en l’auditori Art Musical de Rafal.
A més, per a tancar l’any, es durà a terme la sisena Sant Silvestre Rafaleña. Les inscripcions en les dues modalitats oferides, 2,5k i 5k, es podran realitzar el mateix dia a partir de les 16:30 hores en la porta de l’Ajuntament. Tots els participants hauran d’aportar un quilo d’aliments no peribles. Els rafaleños podran acomiadar el 2018 i prendre’s els raïms en la porta de l’Església. A continuació, tots els rafaleños que ho desitgen celebraran l’arribada del nou any en la Carpa Municipal.
L’edil de Festes, Yolanda Leal, ha indicat que “des del consistori local esperem que tant veïns com a visitants gaudisquen d’aquesta àmplia oferta lúdica que Rafal ofereix en aquesta entranyable època de l’any”. Ha afegit que “encara que hem seguit la tradició hi ha activitats per a tots els públics amb l’objectiu que les famílies puguen acudir i compartir aquest temps units”.