L’Ajuntament de Rafal contractarà a set joves gràcies a les subvencions rebudes a través dels programes EMPUJU i EMCUJU. En total, 115.560 euros que permetran al Consistori oferir als menors de 30 anys aturats i inscrits en la garantia juvenil, durant el període d’un any a més de continuar amb la seua evolució en el món professional. La quantia, procedent dels programes d’ocupació jove engegats pel Servei Valencià d’Ocupació i Formació (SERVEF), superen a l’atorgada el passat any, aspecte que des de l’àrea d’Ocupació celebren. “Que la xifra que ens han assignat siga major a la qual vam tenir l’any passat amplia les ofertes i les oportunitats dels joves de Rafal i ens espenta a continuar sol·licitant altres ajudes perquè les xifres de desocupació siguen cada vegada menors” ha valorat l’edil d’Ocupació, Noemí Cutillas.

El programa de subvencions per a la contractació de persones joves per entitats locals (EMPUJU), ascendeix a un total de 61.987,80 euros. Quantia amb la qual el Consistori ha oferit als joves del municipi quatre llocs de treball, tres peons i un Tècnic Superior en Administració i Finances. A les ofertes podran optar tots els menors de trenta anys aturats i inscrits en el Sistema Nacional de Garantia Juvenil.

D’altra banda, la quantia atorgada a Rafal dins del programa de subvencions destinat a la contractació de persones joves qualificades per entitats locals (EMCUJU) s’eleva a 53.571,60 euros. Una quantitat que ha facilitat la proposta de tres ofertes d’ocupació. un *ADE, un Tècnic en Audiovisuals i un enginyer o arquitecte. Tots els que vulguen accedir a aquests llocs hauran de tenir una qualificació, bé siga llicenciatura, diplomatura, grau, certificat professional, etc; que hauran d’acreditar en el moment d’inscripció de l’oferta.

Cutillas ha insistit en l’evolució que l’àrea d’Ocupació de Rafal ha patit en els últims anys, “anem a continuar sol·licitant totes les ajudes que es publiquen, vengen d’on vengen, perquè l’ocupació se seguisca incrementant en la nostra localitat”. L’edil ha animat a tots els joves al fet que acudisquen a l’Ajuntament per a resoldre tots els dubtes que tinguen. “El departament de Desenvolupament Local estarà encantat de solucionar els seus inconvenients i informar als *rafaleños de tot allò que necessiten”.