L’Ajuntament de Rafal contractarà a sis persones majors de 30 anys a través dels programes de Foment d’Ocupació del SERVEF: EMCORP i EMCORD. El consistori ha rebut una quantia de 51.456 euros que juntament amb l’aportació municipal, permetrà seguir amb la reducció de la desocupació i reforçar al seu torn algunes àrees de treball municipals. En les pròximes setmanes l’ajuntament sol·licitarà al SERVEF el llistat de desempleats que complisquen els requisits per a iniciar el procés de recepció de candidats i la posterior baremació per a l’adjudicació definitiva.
El programa EMCORP, disposat per a la contractació durant sis mesos d’aturats majors de 30 anys, ha atorgat un total de 26.392,29 euros. Una quantitat que permetrà oferir tres llocs, un d’escombrariaire, un peó d’obra de paleta i un pintor. Tots aquells que vulguen optar a aquestes ofertes hauran d’estar inscrits com a aturats en el SERVEF i sol·licitar les ocupacions esmentades en el centre SERVEF d’Oriola. Els empleats realitzaran tasques en les àrees corresponents als seus llocs, aspecte que permetrà escometre amb major agilitat alguns dels projectes del consistori.
Dins del programa EMCORD, orientat per a la contractació durant mig any de persones aturades que hagen sigut objecte d’un itinerari personalitzat d’inserció laboral, Rafal ha rebut l’import de 25.064,46 euros. Amb aquesta subvenció el consistori local oferirà tres llocs més, un per a obra de paleta, un per a jardineria i un altre més per a escombrariaire. A més dels requisits nomenats en l’anterior programa, els interessats a optar a aquests llocs, hauran de justificar la seua inclusió en un itinerari laboral.
L’edil d’Ocupació, Noemí Cutillas, s’ha mostrat molt contenta per l’assignació d’aquesta quantia i ha ressaltat que “aquestes ajudes són un impuls per a les persones que porten molt temps aturades, aspecte que encara les fa més importants”. Ha indicat que “fa unes setmanes ja celebràvem la inclusió en la plantilla municipal de set joves i ara anem a sumar sis empleats més que sens dubte, ens donen un resultat més que positiu”. Ha puntualitzat a més que, “com ja he dit en anteriors ocasions l’ocupació és una prioritat i treballem per a aconseguir subvencions i ajudes vengen d’on vengen per a reduir l’índex de desocupació en el nostre municipi”.