Alumnes del Conservatori Superior de Música “Óscar Esplá” d’Alacant realitzaran distintes actuacions durant els pròxims mesos en els auditoris de Rafal, Rojales i Sant Isidre, en virtut al conveni firmat este mateix matí pels seus alcaldes, el rafaleño Manuel Pineda, Antonio Pérez de Rojales, i Damián Sabater de Sant Isidre, amb el director de la institució musical, José Vicente Asensi.

Este acord té una doble vessant, per un costat enriquirà la programació cultural dels municipis firmants, que es veuran beneficiats per les actuacions de grups camerístics, l’Orquestra Simfònica i la Banda Simfònica del Conservatori alacantí, mentres que d’un altre, complix un segon objectiu que beneficia en este cas als músics, titulats superiors en Ensenyances Artístiques de la Música, que tindran l’oportunitat de realitzar actuacions en contacte directe amb el públic.

El conveni ha sigut rubricat en Rafal, un municipi que tal com ha recordat el seu alcalde, Manuel Pineda, “adquirió fa uns mesos per part de l’Ajuntament, un piano per a l’Auditori Municipal a fi de poder acollir este tipus d’actuacions que sens dubte potenciaran el desenrotllament cultural dels veïns i veïnes de Rafal, que és una altra de les nostres metas”.

Pineda ha sigut l’encarregat de donar la benvinguda al director del Conservatori Superior de Música ‘Óscar Esplá’ d’Alacant junt amb els regidors de Sant Isidre i Rojales. D’esta manera ha destacat la gran aportació que a través d’este conveni es realitzarà en les seues localitats, tenint l’oportunitat de comptar amb grans professionals de la música “que sens dubte veurem actuar en grans auditoris en uns anys i podrem dir orgullosos, que vam tindre l’oportunitat de disfrutar dels seus inicis en els nostres pueblos”, ha assegurat Pineda. Esta rúbrica ha sigut possibilitada amb la col·laboració del rafaleño Sixto Herrero, catedràtic del Conservatori Superior de Música d’Alacant i director de l’Orquestra Ciutat d’Orihuela (OCO) .