966752267 - Plaza de España, 1, 03369 Rafal

Rafal ja forma part de la Xarxa de Municipis per la Salut de la Comunitat Valenciana. El director de Centre de Salut Pública d’Oriola ha fet lliurament a l’alcalde de Rafal, Manuel Pineda, el certificat que acredita l’adhesió a XarxaSalut i, amb això, el compromís del municipi per a desenvolupar les accions de promoció de salut local emmarcades en l’IV Pla de Salut de la Comunitat Valenciana des d’una perspectiva intersectorial, participativa i d’equitat.

Els municipis adherits a XarxaSalut aporten a la ciutadania un compromís amb la promoció de la salut, així com la potenciació d’hàbits saludables. A més, aquest tràmit permetrà al municipi accedir a subvencions que la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública convoque de forma exclusiva per a aquests municipis.

A més, a principis de mes es va publicar la resolució per la qual s’actualitza el pla estratègic de subvencions de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública per a 2017-2019 a les quals Rafal podrà optar per ser municipi adherit a l’IV Pla de Salut. Les ajudes *económidas seran destinades al desenvolupament de projectes orientats a elaborar diagnòstics participatius de necessitats i problemes de salut, així com per a promoure l’activitat física en l’entorn local de Rafal en totes les edats.

Aquest pas suposa un gran avanç per a Rafal i permet al seu torn fomentar la col·laboració de la institució sanitària amb la municipal, reforçant les instruccions dels professionals de forma activa i col·laborant a assenyalar les línies d’actuació sobre les quals incidir prioritàriament a nivell local i que els veïns siguen conscients de la importància d’algunes qüestions en aquesta matèria, essencial per a una vida sana.