Rafal ja forma part de la Xarxa de Municipis per la Salut de la Comunitat Valenciana. El director de Centre de Salut Pública d’Oriola ha fet lliurament a l’alcalde de Rafal, Manuel Pineda, el certificat que acredita l’adhesió a XarxaSalut i, amb això, el compromís del municipi per a desenvolupar les accions de promoció de salut local emmarcades en l’IV Pla de Salut de la Comunitat Valenciana des d’una perspectiva intersectorial, participativa i d’equitat.

Els municipis adherits a XarxaSalut aporten a la ciutadania un compromís amb la promoció de la salut, així com la potenciació d’hàbits saludables. A més, aquest tràmit permetrà al municipi accedir a subvencions que la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública convoque de forma exclusiva per a aquests municipis.

A més, a principis de mes es va publicar la resolució per la qual s’actualitza el pla estratègic de subvencions de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública per a 2017-2019 a les quals Rafal podrà optar per ser municipi adherit a l’IV Pla de Salut. Les ajudes *económidas seran destinades al desenvolupament de projectes orientats a elaborar diagnòstics participatius de necessitats i problemes de salut, així com per a promoure l’activitat física en l’entorn local de Rafal en totes les edats.

Aquest pas suposa un gran avanç per a Rafal i permet al seu torn fomentar la col·laboració de la institució sanitària amb la municipal, reforçant les instruccions dels professionals de forma activa i col·laborant a assenyalar les línies d’actuació sobre les quals incidir prioritàriament a nivell local i que els veïns siguen conscients de la importància d’algunes qüestions en aquesta matèria, essencial per a una vida sana.