El passat cap de setmana va tindre lloc la segona edició de la gal·la ‘Orgull de Rafal’. Un certamen que té com a objectiu reconéixer la labor dels rafaleños i rafaleñas més destacats de l’últim any i que han portat el nom del municipi fora de les seues fronteres. L’Auditori Municipal Art Musical va ser el lloc triat per a celebrar aquest emotiu acte que, després de la seua estrena l’any anterior, ja s’ha consolidat com una cita important en el calendari d’actes del municipi. Així ho ha manifestat l’edil de Cultura, Yolanda Leal, qui es mostrava orgullosa per haver pogut dur a terme aquesta segona edició. Ha ressaltat que “a més des del Consistori es va obrir un procés per a la recepció de candidatures perquè siguen els propis veïns els qui proposen als guardonats i així fer partícip d’aquest esdeveniment a tota la població”.

En l’àmbit de l’esport es van concedir un total de nou guardons als esportistes de Rafal que han destacat en alguna disciplina. Els premis es van entregar a María Martínez Cutillas, pel seu segon lloc en el Campionat d’Espanya Halterofília màster 69 quilos; Javier Rufete Lloret, per la seua trajectòria com a corredor *trail en 2018; Francisco Griñán Vidal, medalla de bronze en el Campionat d’Espanya d’Ornitologia 2018 i Francisco Gómez Barberá, Antoni M. Gómez Rufete, J. Ángel Gómez Rufete, Antonio Sola Escarabajal i J. Antonio Sola Rufete, de la penya de colombicultura ‘Entresierras’ per ser Campions d’Espanya per comunitats 2018 amb el colom “Mancada d’Amor”. També van ser reconeguts els equips Pre Benjamí i Benjamí de 2n any 2017-2018 per haver sigut Campions de Lliga provincial en les seues categories l’any passat.

En l’apartat d’excel·lència acadèmica els reconeixements van ser entregats a Carla Burgueño Ferrández, premi a l’excel·lència acadèmica en 6é de Primària; Isabel Ros Gómez, premi extraordinari de l’ESO; Candela Mellado Navarro, premi a l’excel·lència acadèmica en 6é de primària; Victoria García Arauz, matrícula d’honor en batxillerat; Laura Navarrés Hortes, premi a l’excel·lència acadèmica en 6é de Primària; Eva García Martínez, matrícula d’honor en batxillerat i Sofia Hernández Zaragoza, matrícula d’honor en batxillerat. En l’àmbit cultural i d’associacionisme es van atorgar distintius als músics Noe Gómez Barberá, primer premi en el XIX Certamen Comarcal d’Interpretació i Javier Rufete Clement, tercer lloc en el Certamen Comarcal d’Interpretació; també van recollir el seu guardó en aquesta categoria l’Associació Animalista de Rafal pel Dret Animal (AARDA), l’Associació Dones de Rafal i l’organització de Rafal en Curt.

En els seus rostres es va poder veure l’emoció i orgull de Rafal en recollir cadascun dels reconeixements d’aquesta edició. Leal ha indicat que “hi ha moltes persones de Rafal que han sigut reconeguts fora i que no volem que deixen de ser-ho al nostre poble, és per això que continuarem ressaltant la labor que fan cadascun d’ells”.