966752267 - Plaza de España, 1, 03369 Rafal ayuntamiento@rafal.es

La sèptima edició del Festival Nacional de Curtmetratges i Audiovisual 'Rafal en corto' ja té llistes les seues bases perquè qualsevol persona major de 18 anys d’espanyola puga presentar-se. El festival tindrà lloc els dies 9 i 10 de novembre i els interessats tenen de termini fins al 31 de juliol per a enviar els seus treballs. Cada autor podrà presentar un màxim de dos obres, amb una duració màxima de 20 minuts. No poden haver-se presentat al certamen en edicions anteriors i han d’haver sigut realitzades durant els anys 2016, 2017 i 2018. La temàtica del concurs és lliure i s’han establit les seccions d’Animació, Nacional i Provincial. Els autors, productors o distribuïdors que vullguen participar en el festival poden fer-ho de diverses maneres. D’una banda, poden inscriure els seus curts en la plataforma online 'http://festival.movibeta.com', per mitjà d’enllaços de diferents plataformes com Youtube, Vimeo, etcètera, i omplint un qüestionari que poden descarregar des de la web 'www.rafalencorto.com' i enviar-ho a 'rafalencorto\@gmail.com'.

És important que tots els treballs estiguen presentats amb els apartats dels qüestionaris degudament omplits ja que si no és així quedaran desqualificats. Quant als premis, que s’entregaran el 10 de novembre, tindran una quantia de 350 euros i trofeu, tant per al millor curt nacional de ficció com per al curt nacional d’animació i el provincial. El guanyador del premi especial del públic es portarà un trofeu. La regidora de Cultura, Violant Leal, ha explicat que "con esta ja van set les edicions del concurs i estem satisfets amb el treball realitzat, sobretot pels organitzadors que s’involucren any a any per a tirar endavant un esdeveniment que té repercussió nacional i internacional".

Respecte d’això de possibles invitats l’edil ha assegurat que "todos els anys tenim algun invitat especial i enguany ja estem en això i esperem anunciar-ho en breve". Des de la regidoria han volgut animar a tots els amants de l’audiovisual a participar en este concurs "y esperem que enguany superem els més de 300 curts que ens van arribar en edicions anteriores". Els interessats en el festival poden consultar les bases tant en el Butlletí Oficial de la Província d’Alacant del dia 28 de febrer o en la web municipal de rafal, 'www.rafal.es'.