La localitat de Rafal ja coneix a la persona que serà Portadora de la Graná 2019. Es tracta de Sra. Rosario Ruiz Gómez, nascuda en Mudament; és filla de José María i Rosario i la major de cinc germans. Casada amb Trinat Murcia Seva té dues filles, Julia i Diana. Després de situar-se a Rafal, porta més de 25 anys vivint en el municipi, fet que fa que ho senta de forma apassionada. Vinculada al poble de Rafal per la Setmana Santa, pertany a la Confraria de Sant Joan Evangelista, i porta participant en aquesta festivitat catòlica des de fa també uns 25 anys.

La persona encarregada de portar La Graná cada any es tria per atzar, ja que és fruit d’un sorteig celebrat entre tots els empadronats en la localitat. Un curiós sorteig que es remunta als anys 90, si bé des del 2012 ja és oficial la figura del Portador que a poc a poc ha anat agafant importància en les celebracions rafalenyes de Setmana Santa.

La Graná o Processó de la Trobada és l’acte més emblemàtic de la Setmana Santa rafalenya, se celebra el Diumenge de Resurrecció. Des de fa més de mig segle, per a aqueix acte es va construir un arc del qual penja una magrana de cartó pedra farcida d’al·leluies (*papelillos de colors) i pètals de flors. En el moment just de la trobada de la imatge de Jesús amb la Verge del Rosari el fruit s’obri; després d’uns segons de silenci, que coincideix quan la Verge es col·loca davall de l’arc; aqueix és el moment en el qual el guanyador del sorteig té l’honor d’obrir La Graná. És llavors quan es produeix una explosió de crits, alegries i de vives juntament amb al·leluies de veïns i visitants.

Rosario Gómez Portador tindrà enguany l’honor d’obrir La Graná per a goig dels rafalenys. El saló de plens de l’Ajuntament va acollir en la nit d’ahir el nomenament oficial, un moment únic que es va convertir en una explosió d’emoció que inicia el compte arrere per a viure aquest gran acte del municipi. El traspàs del bàcul serà el 6 d’abril a l’Auditori Municipal, durant el concert i pregó de la Setmana Santa 2019.