L’Ajuntament de Rafal va tancar ahir en un Ple Extraordinari diferents qüestions que seran clau per a la futura realització d’accions en el municipi, com l’adhesió al Pla de Salut de la Comunitat Valenciana o l’acceptació de la delegació de competències del Pla Edificant per a la realització d’importants obres de millora en el Col·legi Trinitario Seva de la localitat.
La regidora d’Hisenda, Silvia Pastor, va explicar que es va presentar a la sessió corporativa la liquidació del pressupost de 2017. Unes xifres que tanquen el passat any amb un balanç favorable de 167.000 euros i que deixen un romanent positiu en el municipi de 48.000. Les xifres, ja aprovades per Decret d’Alcaldia, van ser presentades davant el Ministeri i es duen a terme gràcies al suport tècnic que la Diputació Provincial d’Alacant presta a Rafal. Pastor ha destacat que “aquestes xifres fan que estiguem més relaxats a nivell econòmic i també reflecteixen el gran esforç que estem realitzant des de l’àrea d’Hisenda”.
Amb l’aprovació de l’esmena del Programa d’Ajudes per a la renovació de l’enllumenat exterior, el municipi continua els tràmits amb el Govern d’Espanya per a l’obtenció d’aquesta subvenció que s’emmarca en un projecte valorat en 300.000 euros i que té com a objectiu canviar les lluminàries a tipus led i contribuir així a l’estalvi i a la sostenibilitat. “Les modificacions suposen un pas més per a la consecució d’aquest projecte i entenem que quan les reba, el Ministeri es ficarà de ple en la resolució”.
El Ple també va recolzar l’adhesió a l’IV Pla de Salut de la Comunitat Valenciana. Rafal es converteix així, al costat de Guardamar, en municipi pilot d’aquest projecte en la Vega Baixa. Com ha explicat el portaveu de l’Equip de Govern, Francisco Jesús García “amb aquesta iniciativa volem dur a terme activitats per als nostres veïns i millorar així la seua qualitat de vida i els serveis relacionats amb aquesta matèria”. García ha afegit que “encara que encara hem de definir les activitats, apostarem per la diversitat i sempre pensant en el poble”.
De la mateixa manera es va donar via lliure a la delegació de competències del Pla Edificant per a continuar amb els tràmits necessaris per a la reforma del CEIP Trinitario Seva. D’aquesta forma, Rafal podrà engegar la tramitació necessària per a l’execució de les obres valorades en 1,9 milions d’euros i que renovaran el centre educatiu íntegrament, unes obres que es faran amb càrrec a les arques de la Generalitat Valenciana. L’últim dels punts tractats en la sessió plenària va ser l’aprovació de la proposta per a sol·licitar a la Diputació una subvenció nominativa que anirà destinada a l’engegada d’un Centre Sociocultural en el municipi.