Rafal s’ha convertit aquest cap de setmana en la capital del cinema en la Vega Baixa. La VII edició de Rafal en Curt ha reunit en el municipi a nombrosos professionals i afeccionats al setè art que han pogut gaudir de cadascuna de les 17 obres seleccionades pel jurat, les finalistes entre les quals s’han atorgat els diferents premis d’aquest festival nacional que ja és un clàssic en el panorama cinematogràfic espanyol. Les projeccions dels curtmetratges, de diferents temàtiques i enfocaments, a més d’efectes audiovisuals i d’animació de gran qualitat, han tingut lloc en l’Auditori Municipal de Rafal en una cita afavorida per la Regidoria de Cultura i que pren força amb el pas del temps.
Després de la projecció dels curts finalistes, el veredicte del jurat es va donar a conèixer durant la gala de clausura de l’esdeveniment. “Macarrons amb Tomaca”, de Javier Alba, va obtenir el premi al Millor Curt Nacional. Una obra plena de valors en la qual, a través del personatge de Felipe, un xiquet de set anys, es posa de manifest les dificultats per la qual travessa una família amb significatives manques econòmiques, així com la visió del personatge quan descobreix aquesta situació familiar.
En la categoria Provincial el curt “Ajoaceite”, d’Inés Muñoz, es va alçar amb el guardó, mentre que en la categoria de Millor Curt d’Animació “Invisible”, de Paola *Tejera, va anar el film premiat. Després del visionat de totes les peces finalistes, el públic va emetre el seu vot per a guardonar la cinta “Julia i Manuel”, d’Iñaki Sánchez Arrieta. Tots els premiats van mostrar la seua alegria en obtenir els seus premis en les diferents categories del certamen.
L’edil de Cultura, Yolanda Leal, va mostrar la seua satisfacció pels grans resultats de l’esdeveniment, així com per la gran afluència d’espectadors registrada en cadascuna de les jornades del festival. “La quantitat d’obres presentades a la convocatòria i el gran nombre de públic que hem registrat durant els dos dies ens confirmen que aquest festival té molta metxa, i que és una cita molt important dins de l’àmbit del cinema”. La regidora ha puntualitzat que “a més de la qualitat d’imatge, en les obres també es poden apreciar grans arguments que al seu torn posen de manifest quantitat de valors i ensenyaments útils per a tots”.En finalitzar la gala, Leal va aprofitar l’ocasió per a felicitar a tots els guanyadors i va donar les gràcies a tots els col·laboradors, així com a l’organització de l’esdeveniment pel treball que realitzen perquè a la cita no li falte detall i any rere any seguisca sent un èxit.