El municipi de Rafal acollirà el pròxim 14 de setembre la VIII Ruta de la Tapa, que durarà fins al dia 16. L’objectiu d’aquesta activitat és “promocionar i potenciar l’hostaleria del municipi amb un esdeveniment que cada any tens més acolliment entre els veïns i veïnes”, ha assegurat l’edil de Comerç, Yeray Parets.

La regidoria ha preparat dues distincions per als guanyadors. Un dels guardons serà per a la tapa de més qualitat i l’altre premi serà a la tapa més original. Els guanyadors es portaran un diploma. Aquests premis seran atorgats després de la votació del jurat, compost per personal corporatiu, així com per membres de l’associació de comerciants i empresaris de Rafal, designats per la Junta de Govern.

“Hem posat a la disposició dels participants un ‘rutero’, que podrà arreplegar-se en els locals i indicar les puntuacions de sol 5 establiments inscrits”, ha explicat Parets i ha afegit que “es comptabilitzaran aquells *ruteros que tinguen els segells com a mínim del 50% dels establiments”.

Les tapes inclouran una beguda i l’import serà de dos euros i, abans de l’esdeveniment, es lliurarà una urna a cada establiment participant. Aquests lliuraran l’urna amb les votacions, el 21 de setembre en l’Ajuntament per a procedir al recompte i escrutini de vots.

L’edil de Comerç, Yeray Parets, ha animat a tots els veïns i veïnes de Rafal i de la comarca al fet que participen en aquesta ruta de la tapa. “Volem que el cap de setmana vinent els carrers s’òmpliguen de gent disposada a provar la gastronomia del nostre municipi i a gaudir de la qualitat dels plats”, ha matisat l’edil.