A Rafal es parla demà del present i futur de les pensions amb les persones majors, un tema de total actualitat i que ha generat quantitat de debats en els últims mesos. Serà a través d’una xarrada, que tindrà lloc demà, dimarts 18 de setembre a les 19.00 hores en l’Associació de la Tercera Edat de Rafal, una trobada al que acudiran l’edil de Benestar Social i Tercera Edat, Noemí Cutillas, el president de la 3ª Edat, Isidro Gamarra i el Secretari Comarcal de Aexju, Miguel Martínez; així com un assessor fiscal que resoldrà tots els dubtes que els presents posseïsquen sobre les seues pensions o processos administratius al voltant d’aquest procés. Els temes més importants que s’abordaran en la trobada informativa seran el blindatge de les pensions, la pujada de l’IPC, el futur de les quanties corresponents a aquestes retribucions i altres qüestions d’interès que es plantegen per part dels participants.
L’edil de Benestar Social i Tercera Edat, Noemí Cutillas ha explicat que “aquesta trobada, proposat per l’associació de la Tercera Edat ha sigut recolzat per l’Ajuntament des del primer moment perquè ens sembla molt important que els pensionistes tinguen tota la informació en referència a aquest tema”. Afig que “des de Aexju porten més de set anys lluitant perquè les pensions dels jubilats tinguen unes garanties i han recorregut tota la comarca per a manifestar les necessitats més importants en aquesta matèria”. A més, puntualitza que “l’assessor fiscal, que participa de forma gratuïta, atendrà tots els dubtes i tractarà de solucionar aquelles problemàtiques que els pensionistes plantegen”. L’edil ha agraït tant a la Tercera Edat de Rafal com a Aexju la seua implicació per dur a terme aquesta trobada i ha convidat a tots els majors a assistir a la trobada ja que “a més de les activitats lúdiques, les informatives són també molt importants i ajuden a desenvolupar altres capacitats, així com a estar al corrent de canvis o processos que poden afectar-los en el futur”.
Després d’aquesta trobada, celebrat a Rafal, Aexju realitzarà uns altres durant la setmana a Elx i Callosa de Segura per a continuar aquest procés informatiu sobre les pensions.