Rafal és un dels pocs municipis de la Vega Baixa que augmenta el seu nombre d’habitants any a any. En total són més de 200 persones les que en els últims anys han decidit escollir al municipi rafaleño per a viure. “A Rafal conviuen persones de 22 nacionalitats i açò és gràcies a la qualitat de vida que gaudim en el nostre municipi, el preu de l’habitatge o la cobertura social, entre altres qüestions”, ha assegurat l’alcalde, Manuel Pineda. El primer edil ha destacat igualment la situació geogràfica de Rafal “en el centre de la comarca i a un pas dels grans nuclis de població així com de la costa”, ha apuntat.

En concret l’any 2015 convivien a Rafal 4.167 persones, en 2016 va ascendir el padró a 4.218 i a 31 de desembre de 2017 havia censats 4.443. Per a l’alcalde de Rafal aquestes dades “demostren que Rafal és un poble acollidor i que estem fent les coses en la bona adreça”. El municipi compta amb habitants que provenen d’Equador, el Marroc, Portugal, Regne Unit, Estats Units, Geòrgia, entre uns altres.

“Tenim una gran diversitat per a ser un poble tan xicotet i açò ha d’alegrar-nos”, ha afirmat Pineda i ha afegit que “a mesura que cresca el municipi açò redundarà també en les arques municipals i serà bons per a tots els que vivim ací”. Així mateix, del total d’habitants registrats hi ha 2.225 persones homes i 2218 dones. A més, el total d’estrangers censats a Rafal ha augmentat fins a les 699 persones.