Commemorar el 40 aniversari de la Constitució ha sigut l’objectiu del concurs que la regidoria de Cultura ha dut a terme en l’institut de Rafal. Una idea engegada per a celebrar aquest fet històric que es va produir al juny de 1978 al mateix temps que es desenvolupen les capacitats plàstiques dels alumnes del municipi. Els participants de quart curs de Secundària han elaborat les obres durant les classes de Plàstica, assessorats i recolzats pel professor Francesc López. Dels treballs realitzats, deu han sigut els triats per a competir en la fase final i així seleccionar l’obra guanyadora. El premi ha sigut atorgat a l’alumna Zinab Dinari Lassi. La guanyadora ha rebut un xec per valor de 100 euros que podrà canviar per material escolar en qualsevol papereria del municipi. A més, el seu treball s’ha reproduït en una lona de gran grandària que ja penja de la façana del Consistori. La resta d’obres finalistes han sigut exposades en les dependències municipals.

La regidora de Cultura, Yolanda Leal, ha manifestat gran satisfacció tant per l’acolliment de la idea per part del professorat de l’institut com per la participació de l’alumnat. “Quan vam ser a plantejar-los el projecte es van mostrar molt disposats i han ajudat perquè la seua execució haja donat grans fruits”. Lleial ha afegit que “és un orgull per a nosaltres poder acollir en l’Ajuntament l’obra premiada, així com la resta de dibuixos que els alumnes han dut a terme”. L’edil ha aprofitat l’ocasió per a convidar a tots els *rafaleños a visitar l’exposició i poder admirar de primera mà el gran nivell artístic que tenen els joves del municipi.

Lliurament de premis

L’alcalde de Rafal, Manuel Pineda, va aprofitar l’acte de graduació dels alumnes de l’institut per a lliurar el premi a l’alumna guanyadora. “Agraïm la vostra participació i implicació en el concurs, així com la passió que els heu posat a cadascuna de les obres”. Així donava les gràcies el primer edil a tots els participants i els convidava a continuar sumant-se a totes les iniciatives educatives que s’engeguen en benefici de la seua educació.