L’Ajuntament de Rafal ha contractat quinze peons agrícoles per a la neteja de vials i zones verdes durant el període estiuenc. El procés d’ocupació ha sigut possible gràcies a la subvenció de 50.040 euros concedida pel Conveni *SEPE *CCLL dins del programa de foment de l’ocupació agrària en zones rurals deprimides. Una quantia superior a la rebuda l’any anterior i que ha permès al Consistori l’ocupació d’aquest grup de professionals. Aquest procés ha beneficiat de forma molt notòria a la llista d’aturats en aquest camp, ja que després d’aquesta contractació ha quedat buida. L’edil d’Ocupació, Noemí Cutillas, ha mostrat la seua satisfacció davant aquest fet, “que ara ens hàgem quedat a zero en desocupació en aquesta categoria és alguna cosa per a assenyalar i celebrar i del que ens sentim completament orgullosos”.

Les labors que s’han engegat en els últims dies abastaran quatre mesos, de juny a setembre. Per a una major efectivitat dels treballs els peons han sigut dividits en dos grups. El primer, que ja ha iniciat les labors, finalitzarà el 10 de setembre. El segon torn començarà el pròxim 2 de juliol fins al vint-i-vuit de setembre. Els treballadors realitzaran un total de seixanta-quatre jornades de sis hores al dia. Durant aquest període laboral atendran la neteja i el manteniment dels vials i zones verdes del municipi amb l’objectiu d’evitar incidents i mantenir la bona imatge dels seus carrers. Un procés que es repeteix igual que altres anys a causa dels bons resultats registrats tant per a Rafal com per als peons que reben aquesta oferta laboral.

Cutillas ha indicat que “en l’equip de govern actual seguim apostant per contractar a tots els peons agrícoles aturats del llistat del Servef”. Així mateix, l’edil ha destacat que “d’aquesta forma de fer política es beneficien tots els aturats agrícoles i no es deixa a ningú sense treball dins d’aquesta subvenció o categoria”. En aquest sentit la regidor ha assegurat que “continuem aplicant totes les polítiques d’Ocupació que afavorisquen al nostre municipi vengen d’on vengen i seguim treballant per a sol·licitar totes les subvencions possibles i així ho vam demostrar dia a dia”. D’aquesta forma Cutillas ha deixat clar que des de l’Ajuntament de Rafal continuaran treballant per a eradicar la desocupació en el municipi que encadena ja quatre mesos de baixada, un aspecte més que positiu.