L’edil d’Ocupació, Noemí Cutillas, indica que “aquesta ajuda reforça àrees de treball i dóna l’oportunitat als empleats d’iniciar-se en el món laboral”

L’ajuntament de Rafal ha incrementat la seua plantilla de treballadors en tres empleats gràcies al programa de foment d’ocupació per a la contractació de persones joves qualificades *EMCUJU, cofinançat pel Fondo Social Europeu. Aquesta iniciativa, emmarcada dins del Sistema Nacional de Garantia Juvenil, té l’objectiu d’incentivar la contractació de persones joves dins de l’àmbit de les entitats locals.

El Consistori explicarà fins a agost de 2019 amb un arquitecte, un tècnic de so i un administratiu, després de rebre una subvenció de 53.571 euros. Els joves beneficiats han ocupat els seus llocs en els quals exerciran diverses funcions durant els dotze mesos de durada del contracte. Les tasques assignades permeten a l’ajuntament reforçar algunes àrees de treball i abordar un major nombre de projectes.

L’edil d’Ocupació, Noemí Cutillas, ha destacat que “aquesta incorporació no solament reforça l’execució de tasques en algunes àrees del consistori, sinó que dóna l’oportunitat als nostres joves perquè s’inicien en el món laboral”. En aquest sentit Cutillas ha explicat que “els tres contractats s’han mostrat molt il·lusionats amb la incorporació i tenen ja les seues tasques assignades”.

Quant als treballs que van a realitzar els joves, estan els de reforçar, per exemple, el departament d’urbanisme amb un arquitecte, un tècnic de so que realitzarà funcions transversals perquè les dependències municipals tinguen a punt els aparells electrònics i un administratiu, que ajudarà a agilitar encara més els tràmits en l’Ajuntament. L’edil d’Ocupació ha afirmat que “els treballs que desenvolupen aniran en tot moment associats a les seues titulacions amb l’objectiu que posen en pràctica els seus coneixements” i, a més, “des del propi ajuntament anem a seguir treballant per a maximitzar les oportunitats dels nostres joves amb l’objectiu que puguen formar-se dins del municipi”.

Des de l’Ajuntament de Rafal “continuarem sol·licitant totes les subvencions que estiguen al nostre abast en matèria d’ocupació com ho hem fet al llarg de tot aquest exercici i així poder registrar un descens de la desocupació com hem vingut anotant en els últims mesos”, ha puntualitzat Cutillas.