L’Ajuntament de Rafal ha posat solució a la problemàtica existent amb l’empresa Iberdrola que afecta a la regularització de l’electrificació del Sector Sud i el Polígon Industrial. El Consistori s’ha compromés ha negociar un pla de pagaments per a cobrir la factura emesa per l’empresa per valor de  45.000 euros, que arrossega des de 2008, amb l’objectiu de possibilitar la instal·lació d’empreses a la zona industrial. L’alcalde, Manuel Pineda, ha explicat que “es tracta d’una quantitat molt elevada i encara que els comptes de l’Ajuntament estan sanejades no es pot fer front si no és mitjançant una operació de finançament; és per això que estem a l’espera del vistiplau de l’interventor per a tancar els tràmits i poder realitzar el pagament”.

La situació es va iniciar en 2008, moment en el qual es va rebre l’obra sense haver finalitzat l’electrificació. En aquest moment l’empresa urbanitzadora havia d’haver realitzat les gestions pertinents per a dotar de la potència elèctrica necessària a tota la zona i que aquest sector poguera posar-se en marxa. Aquesta societat i el Consistori van realitzar un conveni per a garantir la realització de la línia i l’electrificació. Després de la sol·licitud per part del tècnic dels butlletins dels quadres del sector, aquests mai van arribar i les gestions elèctriques de la zona van quedar sense concloure.

En 2017 l’Ajuntament va rebre un requeriment d’Iberdrola reclamant el pagament de la potència consumida en la zona, fet que va portar fins i tot a tallar el subministrament per part de l’empresa. En aquest moment, l’elèctrica i l’Ajuntament van iniciar un encreuament de denúncies que finalment porte al Consistori a realitzar el pagament de la factura poca a poc i així poder donar d’alta els diferents quadres amb els seus respectius butlletins. En total ja s’han pagat 45.000€ encara que quedava pendent una altra factura emesa per l’empresa de 120.000€., que després de la quitació reclamaven 63.000 euros.

La setmana passada, l’Ajuntament i Iberdrola van arribar a un acord, per la qual cosa l’empresa ha renunciat al plet que mantenia amb el Consistori. D’aquesta forma i després de l’acord entre les parts, l’Ajuntament haurà d’abonar 45.000 euros que se sumen als pagats anteriorment, per la qual cosa la quantia total de la regularització de la línia elèctrica de la zona costarà en total 90.000 euros.

Tal com ha indicat el primer edil, Manuel Pineda, “quan estiga tancada l’operació de finançament es farà el segon pas, que és abordar l’obra que queda per a poder donar la potència necessària al Sector Sud i al polígon i complir així la promesa que vaig fer en 2011, portar empreses a la nostra zona industrial i donar treball als veïns de Rafal”.