L’ajuntament de Rafal ha incrementat la seua plantilla de treballadors en set empleats gràcies als programes de foment d’ocupació per a la contractació de persones joves EMPUJU i EMCUJU, cofinançats pel Fondo Social Europeu. Aquesta iniciativa, emmarcada dins del Sistema Nacional de Garantia Juvenil, té l’objectiu d’incentivar la contractació de persones joves dins de l’àmbit de les entitats locals i oferir-los així l’oportunitat d’acumular experiència i adquirir noves habilitats de cara al futur.
El Consistori explicarà fins a agost de 2019 amb un total de set joves en diversos llocs de treball. Gràcies al programa EMPUJU i a la quantia de 61.987,80 euros, l’Ajuntament ha contractat d’una banda a 4 joves, un auxiliar administratiu, dos obrers i un jardiner. A ells se sumen els tres contractats a través del programa EMCUJU, que ocuparan els llocs de tècnic de so, arquitecte i administratiu. Els joves beneficiats ja coneixen les tasques que van a desenvolupar i han iniciat les seues jornades laborals, un aspecte que ha permès al consistori dur a terme els treballs programats i executar assumptes pendents en el municipi.
L’edil d’Ocupació, Noemí Cutillas, ha destacat que “gràcies a aquestes ajudes, cofinançades pel Fondo Social Europeu, el municipi ha pogut reforçar algunes àrees de treball de l’Ajuntament i al seu torn hem oferit una gran oportunitat laboral als contractats”. En aquest sentit Cutillas ha explicat que “quan els joves acaben el seu contracte hauran acumulat experiència laboral, un aspecte que reforça el seu currículum de cara a cercar una altra ocupació en un futur proper”.
Quant als treballs que van a realitzar els joves, estan els de reforçar el condicionament i parcs i jardins municipals amb un jardiner, els administratius contribuiran a la gestió dels tràmits municipals i els dos obrers s’ocuparan de dur a terme desperfectes o reparacions necessàries en edificis i zones públiques. Per la seua banda l’arquitecte reforçarà el departament d’Urbanisme i el tècnic de so realitzarà funcions transversals perquè les dependències municipals tinguen a punt els aparells electrònics. L’edil d’Ocupació ha afirmat que “l’augment de la plantilla permet que des del consistori es puguen executar treballs amb major rapidesa, i que a més puguen ampliar-se alguns objectius a causa que el nombre de personal és major”.
Des de l’Ajuntament de Rafal “estem molt satisfets amb la xifra de contractats i per açò continuarem treballant per a acollir-nos a totes les ajudes possibles en matèria d’ocupació perquè cada vegada la xifra d’aturats siga menor i els nostres joves puguen evolucionar a nivell professional i laboral”, ha puntualitzat Cutillas.