L’alcalde, Manuel Pineda, ha presentat aquest matí, al costat de l’edil de Festejos, Yolanda Leal i Manuel Fredes Estaràs i Antonio Pastor Martínez, representants de la Comissió de Festes, el programa d’activitats preparades per a les Festes Patronals en honor a la Verge del Rosario. Un ampli ventall d’esdeveniments per a totes les edats que es desenvoluparà durant diversos caps de setmana, destacant la IV edició de les Jornades Gastronòmiques, les diferents desfilades que recorreran els carrers del municipi i una infinitat d’activitats que conclouran el 9 d’octubre.

Després de la proclamació de les reines de les Festes, Ainhoa *Bretons i María González, Rafal ha iniciat una atapeïda agenda d’activitats que donen forma a les seues Festes Majors. Entre els actes a destacar es troba la celebració aquest diumenge 23 de la IV edició de les Jornades Gastronòmiques de Rafal. Una cita que ofereix a veïns i visitants l’oportunitat de degustar plats típics de cullera elaborats per l’Associació de Dones de Rafal. Aquesta jornada festiva es completarà amb el Gran Prix, un divertit recorregut de proves situat en el poliesportiu municipal en el qual participaran totes les comparses, així com qualsevol persona que estiga interessada a passar una vesprada divertida.

L’últim cap de setmana de setembre arrancaran els actes centrals de les Festes amb l’exaltació de Càrrecs Festers, el Pregó, la Coronació de les Reines i Dames i l’Ofrena de Flors en honor a la Verge del Rosario. Encara que els actes de major rellevància se centraran en la primera setmana d’octubre. En aquests dies, el municipi celebrarà la Presa del Castillo, la Desfilada Multicolor, la Desfilada de Cases Barates i el més important, el de Moros i Cristians. Tampoc faltaran els actes litúrgics que honraran a la patrona i en els quals els *rafaleños mostraran el seu fervor a la Verge. Les activitats conclouran el 9 d’octubre amb les tradicionals paelles, un esdeveniment de germanor que posarà fi a aquests grans dies de festa.

L’alcalde va destacar l’intens treball que s’ha dut a terme per a oferir unes festes al grat de tots els veïns i va aprofitar l’ocasió per a demanar disculpes a tots per les possibles molèsties que es puguen ocasionar amb motiu de les festes i agrair la seua comprensió perquè aquestes es puguen celebrar. Per la seua banda la regidora de Festejos Yolanda Leal, va incidir en “la gran participació, ja que hi ha actes preparats per a totes les edats des dels més xicotets fins als més majors”. Va ressaltar a més la col·laboració tant de la Comissió de Festes com de totes les persones que s’impliquen perquè tots els esdeveniments es duguen a terme i va convidar a tots els veïns de Rafal i tota la comarca a gaudir d’aquestes festes patronals sota un ambient de respecte i harmonia. Així mateix, Pineda va agrair la participació de penyes i comparses, així com de tots els veïns perquè les festes es duguen a terme amb total esplendor.