L’Ajuntament de Rafal ha millorat de manera considerable la seua salut financera i la seua evolució ha sigut positiva. L’el període mitjà de pagament a proveïdors s’ha reduït a 8,72 dies en quatre anys i l’import pendent de pagament de les factures en 300.000 euros. En l’exercici 2018 quedaven 198.709.20 euros pendents. Aquestes dades mostren la solvència econòmica del Consistori i l’evolució positiva que ha registrat des de 2015 fins a l’actualitat ja que “portem tres anys i mig fent un gran esforç per complir amb les exigències d’estabilitat pressupostària i sostenibilitat financera establides”, ha explicat l’edil d’Hisenda, Silvia Pastor.

Així mateix Pastor també ha destacat l’evolució de les operacions pendents de pagament al llarg dels últims cinc anys. Es tracta de totes les factures que no s’han pogut aprovar en l’exercici en qüestió i passen a aprovar-se en el següent exercici. En 2014 aquestes operacions ascendien a 225.799,06 euros i en 2018 es va tancar l’exercici amb 58.935,83 euros. “D’aquesta manera hem treballat de manera intensa per a aconseguir que Rafal tinga uns comptes sanejats i traslladar una imatge seriosa amb els nostres proveïdors”, ha assegurat Pastor i ha afegit que “el nostre objectiu és seguir en aquesta línia i reduir de manera contínua aquestes xifres, com hem fet, per a mantindre una economia local sanejada”.

L’edil d’Hisenda també ha afirmat que “estem en procés de presentar els pressupostos per a 2019 que esperem siguen una realitat en breu, tal com hem fet en els últims anys”. En aquest sentit Pastor ha detallat que l’economia de l’Ajuntament de Rafal està sanejada i que també és gràcies a la labor tècnica i humana que realitza el personal de l’Ajuntament així com els regidors “per a aconseguir la major quantitat de subvencions i ajudes que es puguen i dur a terme millores en serveis i inversions en obres”.