Rafal ha rebut un total de 80.931,98 euros per part de la Diputació Provincial d’Alacant per a dur a terme diverses reformes en el municipi. El consistori local va presentar a l’òrgan provincial tres accions clau per a executar en zones com el poliesportiu, la plaça de la Parrala i un aparcament del municipi. Tres projectes que sens dubte suposen una gran millora per a la localitat i en conseqüència per a tots els rafaleños i rafaleñas.

En primer lloc, es duran a terme obres en la plaça de la Constitució, coneguda com la Parrala. En aquest projecte es col·locaran recercats en els escocells per a protegir el trànsit personal de les plantacions en els parterres. Per a això es plantaran diverses espècies florals amb l’objectiu de delimitar d’una forma vistosa i alhora pràctica aquestes xicotetes zones enjardinades. Aquestes accions tindran un cost de 3.232,86 euros. També s’executaran millores en les instal·lacions de lampisteria existents en els vestuaris del pavelló municipal i del camp de futbol amb la finalitat de plantejar solucions. Per a dur a terme aquestes accions el Consistori destinarà 55.391,86 euros de la subvenció rebuda.

Un altre dels projectes que es realitzaran amb aquesta partida seran la zona verda i l’aparcament situat en l’Av. La Paz escaira amb el camí de les Carolines. L’objecte d’aquesta actuació és millorar l’aparcament d’una zona verda i reorganitzar el seu espai, un projecte que ascendirà a 22.307 euros.

L’alcalde del municipi, Manuel Pineda, ha mostrat gran satisfacció per la quantia rebuda per la institució provincial i ha indicat que “les accions es duran a terme en els pròxims mesos amb l’objectiu d’escometre aquests tres projectes necessaris en matèria d’obra en el municipi”. Ha puntualitzat que “una vegada finalitzades les actuacions els veïns i veïnes de Rafal podran gaudir d’aquestes millores que no tenen un altre objectiu que el seu benestar i la millora del nostre municipi”.