966752267 - Plaza de España, 1, 03369 Rafal ayuntamiento@rafal.es

Augmentar el reciclatge, aqueixa és l’objectiu que Rafal vol aconseguir en els pròxims mesos. Per a açò ha iniciat en el municipi la campanya “El Repte del Reciclatge”. Aquest interessant projecte, que recorrerà diversos municipis de la Vega Baixa, va començar ahir en una intensa jornada educativa sobre aquesta matèria. Avui era el torn perquè els *rafaleños i *rafaleñas conegueren el sistema de *reiclaje. A primera hora del matí, alumnes i alumnes del col·legi es van acostar a la Plaça d’Espanya per a realitzar jocs i tallers amb l’objectiu d’inculcar-los la importància del reciclatge i la classificació de residus. També es van dur a terme xarrades explicatives per a alumnes de primària i secundària. Els escolars van gaudir del programa educatiu i es van mostrar molt participatius en totes les activitats plantejades, símbol de l’interès que desperta el tema en la generació del futur.

L’edil de Medi ambient, Alberto Hidalgo, ressalta que “des de la regidoria volem conscienciar als veïns i veïnes del municipi en la importància de reciclar i per a açò estem a l’espera que en els pròxims dies ens lliuren contenidors per a la recollida selectiva de residus d’envasos lleugers que es distribuiran pel municipi. Anime a tots perquè siguem el municipi que més recicle i que ompliguem els contenidors groc i blau per a guanyar aquest repte”. Hidalgo va recordar les paraules de l’alcalde i president del Consorci Vega Baixa Sostenible, Manuel Pineda, qui ressaltava que “com més reciclem, menys pesa la brossa del contenidor gris i menys pagarem per la recollida i trasllat d’aquests contenidors, reciclant guanya el municipi, el medi ambient i guanyem tots”.

El repte pretén aconseguir un increment mínim del 20% en l’aportació de quilos d’envasos lleugers per habitant. Per tant, el municipi guanyador serà aquell que més quilos nets per habitant a l’any aconseguisca de mitjana, en els dos mesos contemplats. En aquest cas es compararan els mesos de maig i juny d’enguany amb els de el passat exercici. A més d’augmentar les xifres, aquesta campanya pretén visibilizar aquestes actituds que sens dubte redunden de forma beneficiosa en el planeta i en la seua qualitat de vida.