Les abelles han arribat fins al mateix cor de Rafal, obligant a la retirada d’un eixam que es va instal·lar just davant de l’Ajuntament fa uns dies. Estos animals estan protegits, per la qual cosa no s’ha d’actuar per compte propi en cas de trobar-les prop de nosaltres, per la qual cosa des del Consistori de Rafal recorden als veïns i veïnes que en cas de detectar eixams el que cal fer és cridar la Policia Local per a activar un protocol de què formen part els Bombers i els especialistes a retirar els animals.

En el cas de Rafal, les abelles es van instal·lar en qüestió de minuts en una bicicleta ornamental que hay penjada en la plaça, enfront de l’Ajuntament. Res més detectar-les es van donar els avisos corresponents per a procedir a la seua retirada que es va prolongar durant diverses hores. La concejala Silvia Pastor va ser testimoni d’estes labors i ha explicat que els apicultors han de localitzar l’abella reina perquè la resta la seguisquen fins als llocs segurs a què es traslladen. Pastor ha hecho insistència en “la importància que tenen estos animals per al medi ambient, i d’ací la necessitat que si es detecten, les persones no han d’acostar-se a elles ni molestar-les fins a que lleguen les persones especialitzades en el seu tratamiento”.

Les abelles fan una labor de pol·linització vital per a la vida en el nostre planeta que garantix l’alimentació dels sers vius, i durant els últims anys la contaminació i altres problemes derivats del canvi climàtic han fet desaparéixer moltes colònies. D’ací que es tracten de manera que s’impedisca la seua desaparició.