Rafal ha fet lliurament de diferents condecoracions i esments especials a personalitats i empleats públics del municipi, així com o altres entitats de la comarca. Els distintius es van aprovar per unanimitat en sessió plenària el passat 10 de desembre i es van entregar en un acte públic en el qual posteriorment va tindre lloc un brillant concert a càrrec de l’Orquestra Ciutat d’Oriola.

La llista d’homenatjats l’ha encapçalada don Pedro Maciá Castillo, jutge de pau del municipi que ha rebut la medalla honorífica de la Vila de Rafal per la labor realitzada durant els seus vint-i-cinc anys de treball. També ha rebut aquesta medalla el sergent de la Guàrdia Civil de Callosa de Segura, Mariano González Muñoz qui en recollir aquest reconeixement ha destacat la labor que es realitza des d’aquesta unitat amb la Policia Local de Rafal i ha ressaltat “la predisposició que mostra el lloc local perquè la seguretat ciutadana siga una premissa primordial en el dia a dia del municipi”.

Durant l’acte també es van fer lliurament de dos esments especials. En primer lloc, al lloc principal de la Guàrdia Civil de Callosa de Segura per la seua perseverança en el compliment dels deures al seu càrrec i per constituir una conducta exemplar. La Unitat de Seguretat Ciutadana (USECIC) de la Segona Companyia de la Guàrdia Civil de Torrevella també ha sigut reconeguda pel suport que realitza a la Policia Local en la reducció d’actes vandàlics i botellons sobretot en període de les festes patronals.

La llista de reconeixements ha culminat amb el lliurament del pin d’or i pin de plata als empleats públics pels seus anys de servei a l’Ajuntament de Rafal i els seus veïns. Han rebut la distinció d’or Sra. Rosario García Martínez, Sra. Manuela Martínez Sesé, Sra. Concepción Salazar García, Sr. Francisco José García Albero i Sra. Yolanda Alonso Marco. El *pin de plata ha sigut entregat a Sra. María Luisa Menargues Manresa, Sr. Luciano Enrique Moreno Santiago, Sra. Dolores Carmen López Monpeán. Sr. Antonio Joaquín Serrano Martínez, Sr. Francisco Javier Navarro López i Sr. Daniel Arques Griñán.

A l’acte va assistir l’alcalde del municipi i la resta de la corporació municipal els qui van fer lliurament dels diferents reconeixements segons l’àrea de pertinença dels homenatjats. L’alcalde del municipi, Manuel Pineda, ha destacat “la gran labor de totes les persones homenatjades, així com la seua gran capacitat de treball i compromís en cadascun dels seus llocs; treballar envoltat d’aquestes persones és sens dubte un privilegi i un gran motor perquè el municipi funcione dia a dia”.