‘Orgullo de Rafal’;, eixe és el nom de la gala que se celebrarà el dissabte 20 de gener a les huit de la vesprada en l’Auditori Municipal Art Musical i en la que l’Ajuntament vol reconéixer la labor de rafaleños i rafaleñas que han portat el nom del municipi fora dels seus fronteras durante l’últim any “así com que la resta dels nostres veïns puguen conéixer els èxits de estas persones i estar orgullosos d’ells com ho estem nosotros”, ha destacat la regidora de Cultura, Violant Leal. L’edil ha explicat que és la primera vegada que es realitza esta gala i que els premiats són els que han destacat en distints àmbits com la cultura, l’esport o la educación durant l’any 2017, de manera que la intenció és poder organitzar-la cada año premiando a “personas que porten el nom de Rafal per tota la comarca, la província i inclús a nivel nacional i internacional”, ha dit Leal.

En l’àmbit de l’esport es concediran fins a set guardons als esportistes de Rafal que han destacado en alguna disciplina. Els premis s’entregaran a Ari Pertusa Marcos, Joel Clemente García, María Martínez Cutillas, Antonio Ferrández Bertomeu, el CF Rafal de categoria aleví de la temporada 2016-2017, el CB Rafal de Cadets 2016-2017 i el Club de Pesca L’Aladroc. En Educació es reconeix la labor d’Ángela Pertusa Bertomeu i Sofía Hernández Saragossa, mientras que en Cultura els premiats seran l’escriptor Blas Ruiz Grau i els ballarins Óskar i Ángela. Finalment, es premiarà en Seguretat a la Policia Local de Rafal, tant pel seu treball en el municipio como fora d’ell en coordinació amb altres Cossos i Forces de Seguretat.

Tots ells estan citats a la primera edició de la Gala ‘Orgullo de Rafal’ per a la que des d’el Ayuntamiento s’ha sol·licitat en les últimes setmanes col·laboració “porque hi ha moltes persones de Rafal que han sigut reconeguts fora i que no volem que deixen de ser-ho en el nostre pueblo”, ha conclòs l’edil.